Punca Utama Jerawat Yang Anda Selalu Ambil Remeh

Jika anda telah mengalami masalah jerawat sejak remaja dan sehinggalah bertahun-tahun lamanya. Sudah pasti anda sangat memahami perasan mereka yang mengalami masalah jerawat ni, lagi-lagi jerawat batu atau jerawat yang bernanah teruk. Punca utama jerawat biasanya dikaitkan dengan pengeluaran minyak yang berlebihan oleh kulit. Folikel rambut yang tersumbat tidak membenarkan minyak keluar dari liang roma, menggalakkan pertumbuhan bakteria di dalam folikel rambut. 



Walau bagaimanapun, selain faktor-faktor di atas dan genetik, tindak balas hormon dan tabiat harian anda mungkin menambahkan lagi punca jerawat mudah tumbuh di kulit anda. Berikut adalah beberapa punca jerawat yang diambil remeh tetapi menyumbang kepada masalah jerawat anda.


1. Makan Makanan Pedas



Makanan pedas sering mengandungi tomato dan lada, yang mengandungi lycopene berasid yang boleh merengsa kepada sesetengah orang. Lycopene berlebihan menurunkan paras pH kulit mereka dan mencetuskan jerawat. Walau bagaimanapun, ia bukan hanya makanan pedas yang boleh merengsakan kulit anda. Sesetengah orang mempunyai masalah dengan produk tenusu, roti, atau  makanan lain. anda sendiri harus memahami bagaimana kulit anda bertindak balas terhadap apa yang anda makan.

Cara Mengatasi : Kurangkan makan makanan pedas (atau apa sahaja makanan yang boleh menyumbang kepada jerawat anda).


2. Salah Pilih Produk Rambut



Sulfat (agen pembersih), agen pelembab dan silikon yang terdapat dalam syampu, perapi dan penggaya rambut anda boleh meresap ke liang-liang kulit anda. Ini boleh menyebabkan liang tersumbat dan menyebabkan jerawat di dada, belakang badan dan jerawat di sepanjang garisan rambut anda.

Cara Mengatasi : Apabila mencuci dan membilas rambut anda, condongkan kepala anda ke sisi untuk mengekalkan residu produk dari terkena muka, dada, dan belakang badan. Pastikan anda mencuci muka anda ketika selepas mencuci rambut untuk memastikan anda tidak tertinggal residu produk pada kulit anda.


3. Merokok



Setiap kali anda menyalakan rokok, anda mengurangkan jumlah oksigen yang masuk ke wajah anda. Ini bukan sahaja menjadi punc kanser,  tetapi juga menyebabkan kolagendan elastin terurai menyebabkan kedut dan saiz liang kulit meningkat. Selain itu karsinogen dalam asap juga merengsakan kulit anda dan menyebabkan kulit kering. Kulit yang kering akan mencetuskan penghasilan minyak yang lebih berbanding keadaan biasa. Ini bleh menjadi punca utama jerawat.

Cara Mengatasinya: Jangan merokok. Ya betul, ianya semudah itu. Anda akan hidup lebih lama dan mempunyai kulit yang cantik :)


4. Menyental Kulit Wajah Terlalu Kuat



Ramai yang menyangka menggosok kulit dengan kain lap atau berus muka akan melicinkan kulit. Sebenarnya itu akan memburukkan lagi maslah jerawat anda. Apa akan berlaku sekiranya anda menyental pada bintil jerawat yang sedang aktif ? Bakteria jerawat akan tersebar ke seluruh kulit dan memburukkan lagi keadaan.

Cara Mengatasinya: 

Cuci dengan lembut dan rawat kulit anda dengan skincare yang terbaik  (pembersih, toner, pelembap). Dengan cara itu, anda dapat membersihkan muka dengan  cara yang sangat lembut dan kurang sentalan.


5. Ketagih Memicit Jerawat


Saya tahu ramai yang suka memicit jerawat sendiri. Seeloknya biarkan pakar dermatologi yang melakukannya. Kerana memicit sendiri boleh menyebabkan kulit anda luka dan bertanda merah. Lagi teruk kalau anda cuba memicit keluar minyak dan isi nanah dalam jerawat. Anda mungkin menyebabkan jerawat termasuk lebih dalam di bawah kulit atau menyebarkan bakteria ke seluruh kulit. menyebabkan jerawat anda semakin banyak tumbuh.



Cara Mengatasi: 

Cabar diri anda untuk tidak menyentuh muka anda tanpa sebab-sebab yang perlu. Anda mungkin akan terkejut dengan hasilnya. Anda berjaya membiarkan jerawat sembuh dengan sendirinya dan kulit anda akan bebas daripada parut yang tidak diingini.


6. Stress Yang Tidak Terkawal


Stress menyebabkan jerawat, jerawat pula menyebabkan anda lebih stress. Never ending story kan :). Secara teorinya apabila anda stress, kulit anda menghasilkan hormon tekanan, termasuk kortisol yang merangsang kelenjar minyak untuk menghasilkan testosteron. Testosteron meningkatkan penghasilan minyak dan menyumbat liang-liang kulit anda. 



Cara Mengatasi: 

Buatlah senaman secara teratur, bermeditasi, mengambil masa yang singkat dari jadual sibuk anda untuk memberi tumpuan kepada diri anda sendiri. Boleh juga berikhtiar dengan supplement Anti Stress Shaklee (B Complex, Ostematrix, Omega Guard). Ini semua  akan membantu anda mengurangkan tekanan, jadi tubuh anda tidak akan berterusan melepaskan hormon yang hanya akan membahayakan kulit anda .


7. Detergen Yang Merengsa Kulit 



Sesetengah bahan kimia dalam detergen pakaian boleh merengsa kulit anda. Apabila kulit anda tersentuh dengan kain atau pakaian anda, residu yang ditinggalkan di atas kain boleh bertindakbalas dengan kulit anda menyebabkan jerawat di muka, dada dan belakang anda.

Cara Mengatasi: Pilih detergen dan pelembut pakaian yang tidak toksik, hypoalergik, tsnps klorin dan tidk mengandungi bahan kimia merbahaya seperti Fresh Laundry Shaklee.


Hidangkan Nutrient Terbaik Untuk Sel Kulit Anda




Vitamin C sangat sinonim dengan kecantikan kulit kerana sifatnya yang kaya dengan antioksidan dan vitamin C itu sendiri adalah keperluan seharian tubuh kita. Pengambilan Vitamin C setiap hari membantu melambatkan penuaan, memjadikan kulit lebih cerah berseri dan menyekat pembentukan pigmen yang merupakan penyebab utama pembentukan jeragat serta mengatasi masalah kulit kering dan bersisik.

Vitamin C membantu pembentukan kolagen iaitu komponen penting dalam kulit. Sumber Vitamin C yang mencukupi di dalam badan anda akan meransang pembentuka kolagen. Kolagen adalah sebatian asas otot, tisu, gusi, rangka dan tulang rawan. Dengan adanya kolagen yang mencukupi di dalam tisu kulit, kedutan kulit akibat penuaan dapat diatasi atau dilambatkan prosesnya.




Antara kebaikan B Complex untuk kecatikan kulit adalah mengekalkan keremajaan  dan menjaga kesihatan kulit dari dalam. Ianya penting dalam pembentukan sel darah merah. Apabila sel darah merah mencukupi, ia meningkatkan keserian (glowing) pada wajah. Selain itu, B Complex menurangkan tekanan emosi, kelesuan dan stress yang pastinya menyumabngkan kecantikan kepada seseorang itu. 
Peranan lain B complex dalam kecantikan kulit:
- Mengekalkan kelembapan kulit
- Mencegah pigmentasi
- Melambatkan tanda-tanda penuaan
- Merawat masalah jerawat



1 kapsul Vitamin E sehari membantu melambatkan penuaan, mengurangkan kedut, garis halus, jeragat dan kesan penuaan. Ianya mampu memperbaiki dan memulihkan tekstur kulit dan tona muka. Selain itu Vitamin E terbaik untuk merawat kesan parut. Pengaambilan lebih dari 1200UI sehari berkesan melawan kanser, mengukuhkan sistem imun, menghalang atau melambatkan pertumbuhan tumor, mengurangkan kerosakan akibat radikal bebas. Ia juga memperbaiki masalah oksidasi, katarak dan masalah penglihatan.

Vivix Shaklee dirumus khas daripada anggur muscadine dan 3 bahan aktif yang lain iaitu purple carrot, european elderberry dan polygonum cuspidatum. Keempat-empat bahan aktif ini kaya dengan resveratrol dan polifenol. Vivix Shaklee mampu merawat sel-sel kulit dari peringkat DNA. Antioksidan yang tinggi dalam Vivix.

Jom Kita Dengar Perkongsian Puan Nurul Zunorain Yang Mengamalkan Produk Shaklee Untuk Mengatasi Masalah Kulit Berjerawat Beliau













Jangan ragu-ragu untuk menghubungi saya.

Saya benar-benar ingin membantu anda :)








Zara Ismail
ID : 882869
Whatsapp/Call : 019-3472585
Email: fatimahazzahra05@yahoo.com
FB Fanpage : Kedai Vitamin Ku

Kawasan COD : Bangi - Kajang - Salak Tinggi - Sepang - Nilai


Tolong Baca Sebelum Daftar Ahli Shaklee Untuk Side Income

Sekarang ni ramai yang berminat untuk daftar sebagai ahli Shaklee. Ada yang nak buat bisnes dan ada yang nak dapat penjimatan.

Saya hanya nak berkongsi dengan anda beberapa perkara sebelum anda buat keputusan untuk terjun ke dalam bisnes Shaklee ni. Bukan apa, saya tak mahu anda menyesal di kemudian hari.

Sebelum Tu. Anda Kena Tahu Ni Dulu.

Ramai yang nekad nak jadi ahli Shaklee. Biasalah Shaklee ini jenama terulung di Malaysia dan banyak sangat keistimewaannya. Antaranya:
  • Sebagai Shaklee Independent Distributor anda mendapat diskaun 15-20% dari harga runcit untuk belian anda.
  • Anda sudah boleh memulakan bisnes anda sebagai Shaklee Independent Distributor.
  • Anda layak untuk mengumpul points yang di panggil UV atau unit value yang melayakkan anda untuk mendapat bonus prestasi bernilai 5% hingga 21% apabila mencapai jumlah tertentu.
  • Selain bonus prestasi, anda boleh menerima berbagai bonus yang lain.
  • Anda ada akses ke sistem online untuk memudahkan anda membuat pesanan dan mengetahui info-info penting dari pihak pengurusan Shaklee.
  • Anda juga akan mendapat info tentang promosi khas dan promosi bulanan Shaklee, khas untuk ahli-ahli Shaklee sahaja.

Wah! Nampak Menarik Kan? Tapi Tunggu Dulu!

Anda nak join sekadar untuk makan sendiri atau nak buat bisnes? Mungkin nak buat makan sendiri saja kan. Tapi apa akan jadi bila dah makan sendiri selama setahun tiba-tiba rasa nak buat bisnes pulak kan?

Siapa yang akan tolong anda, mestilah upline anda. Dan dia mesti lah orang buat bisnes juga kan?

Sebab tu la sangat penting untuk kita selidik dulu siapakah bakal upline anda. Penting juga untuk tau background dan keturunan bisnes Shaklee yang bakal anda sertai.
Adakah dia dan team di belakangnya dapat membimbing anda untuk membina business anda?

Saya memang ikhlas nak kongsi ini supaya anda tak menyesal. Ramai dah kawan-kawan saya yang tersalah pilih group. Buat pilihan betul-betul supaya kita berada dalam group dan landasan yang betul. Jangan cakap ahkak tak bagitau awal-awal!

Jom Jadi Bijak. Daftarlah Dengan Saya. Tahu Kenapa?

Sedikit latarbelakang saya. Nama saya Huda Binti Ismail. Saya tinggal di Kuala Lumpur bersama suami dan 3 orang anak yang sudah remaja. Kalau di FB saya lebih dikenali sebagai Kak Long Huda

Sebelum ini saya adalah seorang remisier berpengalaman yang terlibat dengan pasaran saham. Bila dah lama dalam dunia korporat, suatu masa saya rasa perlukan masa yang lebih untuk keluarga. Yelah, kita pun makin lama, makin berusia.

Saya ambil keputusan untuk ‘resign’ dan ingin bekerja dari rumah. Dalam masa mencari sesuatu yang sesuai dengan jiwa saya untuk bekerja dari rumah ini, biasalah bila kita semakin berusia, tubuh memerlukan supplemen untuk menampung lompong-lompong nutrisi. Saya juga ingin kekal awet muda. Berjodohlah saya dengan vitamin Shaklee setelah diperkenalkan oleh adik saya sendiri, Fatimah Azzahra.

Bila makan vitamin Shaklee ini, tubuh lebih bertenaga dan kuat. Saya juga pengamal tegar minuman anti-ageing paling BEST di Malaysia ini iaitu Vivix memudakan sel kita sebanyak 25 tahun! Ramai pula kawan-kawan yang puji sebab muka nampak semakin berseri-seri dan muda dari usia. 

Bermula dari situ saya rasa inilah peluang untuk saya bekerja dari rumah dengan masa fleksibel dan tidak perlu meredah jam pagi-pagi!

Kenapa Saya Adalah Mentor Shaklee Terbaik…

  • Saya adalah pemimpin Supervisor yang sedang mengembangkan empayar dan mencari protege bersemangat untuk bersama-sama mengejar impian hidup!
  • Saya adalah pengedar Shaklee sepenuh masa. Jadi, saya mempunyai banyak masa untuk melatih anda. Anda tidak akan diabaikan.
  • Saya mempunyai pengalaman luas dalam produk shaklee dan saya dan keluarga saya adalah pengguna tegar kepada produk shaklee selama bertahun-tahun!
  • Saya sudah mencuba hampir semua produk shaklee dan merasai sendiri kebaikannya.
  • Saya berada dalam group yang super ohsem. Susur-galur saya semuanya Master dalam Shaklee iaitu founder iReach Master Lyna Noh/Zainul Anuar, Master Hadhatina/Kamarul, Master Azrin/Azmie, Master Adilah/Fahmy. Mak Shaklee saya, Koordinator Fatimah Azzahra Ismail. 
 
Award Cemerlang Sebab Naik Rank Supervisor. Mahal Ni!

Group Kami Memang ‘Happening’ Dan Saling Meraikan Kejayaan!

Best kan bila kita diraikan atas kejayaan kita. Bila kali terakhir kita diraikan oleh rakan-rakan kita atas kecemerlangan? Kalau dah lama atau tak pernah eloklah anda mulakan perniagaan Shaklee bersama-sama saya. 

Jangan Membangau Lagi. Hubungi Saya Sekarang Untuk Tambah Income Sebelum Minyak Naik Lagi!

Huda Ismail

Contact : 6016-6646051

Facebook : Isabella Bella


Pengedar Shaklee Di Port Klang Dan Kawasan Sekitarnya

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Hai, saya Nurulaily Binti Ishak merupakan seorang pengedar sah Shaklee dari Pandamaran Klang dan kawasan sekitarnya.  Jika anda mahukan vitamin kegemaran anda, tidak perlu lagi bersusah payah. Anda cuma perlu hubungi saya di talian 012-684 1829 untuk perkhidmatan penghantaran atau Cash On Delivery (COD) di kawasan sekitar Port Klang, Pandamaran, Kampung Raja Uda, Bukit Tinggi Klang, Telok Gong, Sungai Udang Klang, Klang dan Shah Alam.


Sekiranya anda berada di luar kawasan, saya juga menyediakan perkhidmatan penghantaran melalui pos ke seluruh Semenanjung Malaysia, Sabah dan Sarawak. 








Kenapa Anda Patut Beli Dengan Saya ?


Saya merupakan pengguna Shaklee dari tahun 2013 lagi dan insyaAllah akan setia dengan Shaklee sampai bila-bila. Bermula dengan pengambilan GLA selepas pembedahan membuang cyst dan alhamdulillah dikurniakan anak ketiga sehingga ke produk lain untuk meningkatkan taraf kesihatan, saya mula berminat dengan bisnes Shaklee. Atas manfaat dan kebaikan yang saya perolehi dari produk Shaklee, serta pengetahuan dan pengalaman yang ada, InsyaAllah akan saya kongsikan bersama anda.

Sebagai seorang yang mahu berjaya, saya memegang falsafah "Pelanggan Diutamakan". InsyaAllah saya akan menawarkan perkhidmatan yang terbaik, kerana saya mahu apa yang saya usahakan sekarang memberi manfaat untuk jangkamasa yang panjang. Selain itu, saya menyediakan perkhidmatan penghantaran yang cepat dan konsultasi yang terbaik bagi memastikan anda berpuashati dan mendapat manfaat di atas kebaikan Shaklee secara optimum. 




Kenapa Saya Pilih Shaklee, Bukan Produk Lain ?


Produk Shaklee sudah lebih 50 tahun wujud. Ia terbukti selamat dan berkesan dimana telah diuji secara sains dan bukan sekadar auta. Shaklee berasaskan bahan semulajadi tanpa pewarna dan perisa tambahan.

Jika kita lihat di luar sana ramai pengguna yang telah merasa keberkesanan dan memberi testimoni yang baik mengenai produk Shaklee. Daripada produk untuk meningkatkan kesihatan, penjagaan kulit sehingga lah kepada produk untuk kegunaan di rumah, semuanya tanpa bahan kimia. Mereka semua berpuashati dengan impak positif yang Shaklee berikan kepada mereka. 

Atas sebab ini jugalah saya berkeyakinan untuk menjadi salah seorang pengedar sah Shaklee. Dengan Shaklee saya dapat sihat sambil menjana income. Alhamdulillah.



Keberkesanan Vitamin Shaklee tidak boleh disangkal lagi, lihat mereka yang telah merasakan kesan pengambilannya sehingga selepas mencubanya dah tak pandang vitamin lain lagi. 






Anda pula bagaimana ?

Hubungi lah saya segera, kerana saya benar-benar ingin membantu anda diluar sana. 

Jadi tunggu apa lagi ? Order sekarang. Hanya satu klik sahaja lagi.









Call/SMS/Whatsapp : 012-684 1829




Kawasan COD : Port Klang-Pandamaran-Kg Raja Uda-Bukit Tinggi Klang-Telok Gong-Sungai Udang-Klang-Shah Alam

Pengedar Shaklee Puncak Jalil, Bandar Kinrara Dan Sri Petaling

Saya Syahida Noor. Saya merupakan agen sah berdaftar Shaklee.
Sekiranya anda berada di kawasan Puncak Jalil, Taman Equine, Bandar Kinrara, Bukit Jalil, Sri Petaling dan kawasan sekitarnya ingin mendapatkan perkhidmatan Cash On Delivery (COD) produk Shaklee jangan segan jangan malu untuk sms / whatsapp saya di talian 017-2494745

Saya juga mengambil pesanan untuk anda yang berada di Bandar Jengka, Jerantut dan kawasan sekitarnya. Sekiranya saya pulang ke kampung atau menerima pesanan yang banyak saya juga akan membuat penghantaran ke kawasan tersebut (order dibuka pada hari isnin hingga khamis sebelum jam 12 tengah hari, untuk penghantaran pada hari sabtu dan ahad)


Pertemuan saya dan Shaklee


Saya mengenali produk Shaklee pada tahun 2015. Saya diperkenalkan dengan ESP dan Vita E tetapi pada masa itu masih belum jatuh cinta dengan Shaklee.
Pada tahun 2016, semasa mengandungkan anak ketiga saya mencuba set hamil Shaklee dan bermula dari situ terus jatuh cinta dengan Shaklee. Bila dah jatuh cinta wajiblah meneruskan penggunaan produk Shaklee. Saya teruskan dengan pengambilan set berpantang dan juga menyusu.

Nak tau sebabnya kenapa saya teruskan? Kerana produk Shaklee semulajadi, selamat dan berkesan. Punya sijil halal, sijil KKM dan ada Landmark Study dan lagi pada saya, dalam satu produk shaklee bukan hanya boleh membantu satu jenis masalah kesihatan sahaja tetapi boleh membantu pelbagai masalah.
Jangan teragak-agak lagi kerana saya yakin dengan produk Shaklee. Shaklee adalah yang terbaik di antara mana-mana produk yang saya pernah gunakan.

Jadi, apa tunggu lagi, ambil telefon dan order produk kegemaran anda. Konsultasi percuma juga diberikan untuk anda.



Ingin mencuba produk Shaklee?

Hubungi saya

http://www.wasap.my/60172494745
https://www.facebook.com/iedanoor
https://www.facebook.com/notavitamin



Anda juga boleh membuat pembelian sendiri secara online dan proses penghantaran akan dilakukan dalam masa 3 hari bekerja. Anda hanya perlu KLIK butang di bawah.

https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=ff36b41817811eaa7d22ac0b6b435c77

sila klik untuk mendaftar sebagai ahli
http://www.shaklee.com.my/?joinnow=1234730


Terima Kasih



Happy Sharing Happy Reading

Rawatan Scoliosis Secara Semulajadi Yang Selamat dan Berkesan

Pernah tengok cerita The Hunchback of Norte Dame. Bayangkan begitulah masalah yang dihadapi oleh mereka yang mengidap scoliosis kronik. Scoliosis adalah keadaan di mana tulang belakang membengkok atau melengkung ke tepi. Ia boleh menjejaskan mana-mana bahagian tulang belakang, tetapi kawasan yang paling biasa ialah kawasan dada (scoliosis toraks) dan bahagian bawah belakang (scoliosis lumbar).





Punca Kayap Dan Cara Merawatnya Secara Semulajadi

Kayap (Shingles)


Kayap adalah jangkitan pada permukaan kulit yang disebabkan oleh virus Varicella-zoster. Virus Varicella-zoster adalah virus yang sama yang menyebabkan Chicken Pox (Cacar Air). Selepas pulih dari Chicken Pox, virus ini akan kekal dorman dalam sistem saraf pusat tubuh anda. Jadi, sesiapa yang pernah dijangkiti Chicken Pox, samaada kanak-kanak atau dewasa boleh dijangkiti Kayap.



Cara Merawat Sopak Atau Vitiligo Secara Semulajadi

Sopak atau dalam bahasa perubatannya Vitiligo adalah sejenis penyakit autoimun di mana sistem imun pesakit itu sendiri menyerang sel-sel melanosit. Melanosit adalah sel-sel yang menghasilklan pigmen pada kulit manusia. Vitiligo adalah masalah kulit jangka panjang yang menghasilkan tompok putih yang terbentuk dan merebak pada bahagian tertentu kulit.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...