Product Shaklee Membantu Mengatasi Masalah Rambut Gugur

October 24, 2013 0 Comments A+ a-


Akhir-akhir ini saya dapati banyak sungguh iklan-iklan berkaitan produk rawatan rambut. Mahal beribu-ribu sekalipun masih ramai yang sanggup dan mampu membuat rawatan tersebut. Ini menunujukkan masalah rambut gugur bukanlah masalah baru dan jarang ditemui, tetapi ramai yang mengalami masalah ini.

Namun, persoalannya produk yang mana satu yang sesuai? Ada produk rawatan yang dilalakukan pada kulit kepala. Adakah itu yang kita cari. Ataupun produk yang kita consume dan membaiki dari dalam? Tak semua produk yang berkesan untuk orang lain akan sesuai untuk kita kerana penyebab masalh rambut gugur kita mungkin berbeza.

Sebelum Saya Kongsikan Lebih Lanjut Tentang Punca Keguguran Rambut Dan Cara Mengatasinya, Jom Sama-sama Kita Saksikan Perkongsian Puan Maria Awi Dari Nilai Yang Mengalami Masalah Keguguran Rambut Yang TerukPenyebab keguguran rambut boleh jadi kerana tekanan (stress), atau pengambilan ubat-ubatan, kekurangan nutrien misalnya zat besi, zinc atau kuprum, atau simptom masalah tiroid atau penyakit auto-imun. Salah satu penyebab lagi adalah hormon. Kebanyakan ibu yang baru melahirkan anak mula mendapati rambut gugur dengan banyak semasa anak menyembur air liur. Sebenarnya ia berkait dengan hormon androgen, kerana proses mengandung, bersalin dan menyusukan membabitkan banyak fungsi hormon.Masalah keguguran rambut tidak semestinya berfaktorkan usia. Ramai orang terutama lelaki, dalam 30% dari mereka mengalami masalah ini semasa berusia 30 tahun.
Walau bagaimanapun, anda harus faham rambut kita mengalami 3 fasa – anagen : fasa menumbuh; catagen : fasa memanjang; dan telogen : fasa berehat. Rambut kita sentiasa ada rambut baru dan rambut yang gugur. Namun yang jadi masalah kalau rambut banyak sangat gugur, hingga ia tidak dapat menghambat kitaran anagen.
Jadi, bagi membantu anda yang bermasalah rambut gugur, beberapa produk dari Shaklee yang boleh anda cuba:-
- Zinc Complex (untuk rambut rosak, rapuh dan bercabang)

- B Complex (untuk masalah peredaran darah)- Vitalea (untuk masalah kekurangan zat besi)


- ESP (untuk rambut rapuh dan bercabang)
- GLA Complex (untuk yang bermasalah hormon terutama ibu lepas bersalin)


Anda juga boleh mencuba syampu dan perapi Prosante serta Scalp Care Serum.
Semoga masalah keguguran rambut anda selesai dengan Shaklee!


Dapatkan khidmat nasihat percuma untuk masalah rambut anda dengan menghubungi saya.

Kawasan COD : Bangi - Kajang - Salak Tinggi -Sepang - Nilai


CALL/SMS/WHATSAPP : 019-3472585
FB Fanpage : Kedai Vitamin Ku

**Sila hubungi saya untuk info dan harga produk di atas.

Masalah Hormon Tidak Seimbang Dan Simptom Yang Patut Anda Ketahui

Hormon adalah bahan kimia yang bertindak sebagai messenger dalam tubuh anda. Hormon dihasilkan di dalam kelenjar endokrin, ia bergerak sep...