Tambah Berat Badan Dengan Set Tambah Berat Shaklee

December 08, 2013 0 Comments A+ a-

Ramai yang gemar berkongsi tip-tip menguruskan badan dan lebih-lebih lagi tak kurang yang sentiasa meng”google“ tip-tip menurunkan berat badan.  Tetapi bagi sesetengah orang yang mengalami masalah kurus atau kurang berat, masalah ini turut mempengaruhi penampilan diri mereka dan sedikit sebanyak memberi kesan negatif terhadap emosi mereka.

“Apa susah??Makanlah lebih” Inilah jawapan yang mungkin diberikan oleh kita yang tidak mengalami masalah kurang berat ini. Kalau ditanya kepada si kurus, memang makan apapun, banyak mana sekalipun beratnya tidak bertambah. Kalau kita yang biasa mengalami masalah berat berlebihan, mungkin sujud syukur jika makan dan tidak bertambah berat.

Bagi menambah berat badan memerlukan pemahaman yang teliti melalui beberapa langkah seperti di bawah.

  1. Kira keperluan kalori seharian anda atau DCR. DCR anda bergantung kepada umur, jantina, berat, tinggi dan kadar aktiviti seharian. Ini boleh digoogle melalui laman web..Katakanlah ia 1,800kcal sehari. Kita guna angka teresebut untuk langkah seterusnya.
  1. Catat pelan pemakanan am anda. Senaraikan makanan dan minuman yang anda biasa makan dalam sehari dan cuba catatkan kalori untuk setiap perkara. Anda boleh  rujuk kepada fakta nutrisi pada packaging produk-produk tersebut.
Pastikan jumlah kalori seharian anda TIDAK kurang daripada DCR anda atau untuk contoh di sini, 1,800kcal. Ini dinamakan kalori surplus.

  1. Gunakan suplemen penambah berat (weight gainer) untuk menambah jumlah pengambilan kalori anda setiap hari. Ini tidak wajib tapi kalau anda malas atau sukar untuk sediakan makanan, suplemen weight gainer ini dapat membantu.
  2. Angkat berat atau weight training. Tak kira lelaki mahupun perempuan, anda wajib melakukan senaman rintangan, beban atau weight training untuk menggalakkan tumbesaran otot. Inilah dimana ramai yang ingin tambah berat badan gagal. Untuk panduan senaman angkat berat, bolehlah rujuk kepada ribuan video di YouTube atau kalau anda mampu, cuba dapatkan panduan 1-2 sessi daripada jurulatih peribadi. Yang penting anda tahu cara yang betul, kalau tidak memang masa yang anda luangkan di gym memang sia-sia.


Ingat: Kalau anda ke gym sekalipun, pastikan anda pandai execute senaman-senaman tersebut supaya dapat kualiti dan kesan yang diingini.


Salah satu tips untuk menambahkan berat badan adalah dengan mengamalkan makanan tambahan. Dengan mengamalkan suplemen yang sesuai, kadar metabolisme dapat dikawal dan selera makan juga bertambah.

Antara suplemen yang diperlukan untuk menambahkan berat badan adalah VitaleaB Complex dan Meal Shakes.


Fungsi setiap satu vitamin tersebut:

Meal Shakes : Membekalkan 35% atau lebih nilai harian bagi 19 vitamin dan mineral yang penting. Sumber yang kaya kalsium, fiber dan protein. Supplement penting untuk menambah berat badan yang mana ia membantu menambah selera makan. Walau kita kurang makan namun pengambilan Meal Shakes ni banyak membantu memberi badan rasa bertenaga.
Vita-Lea : Membekal 23 jenis vitamin penting bersama iron yang sangat penting dalam pembentukan sel darah merah. Banyak membantu mencantikkan kulit wajah, kuku yang licin, rambut yang kuat dari segi akarnya, membantu mencegah penyakit tiroid atau beguk (penyakit tiroid ini terjadi kebiasaannya kerana kekurangan iodin dan ini terdapat di dalam Vita-Lea kita), tidak lesu dan menjadikan kulit yang sentiasa tegang, mengelak pitam dan pening.
B-Complex : Mengandungi 8 jenis vitamin B yang penting untuk badan. Mengawal atur kadar metabolisme dalam badan, menggalakkan kesihatan sistem kardiovaskular, mengurangkan rasa letih, tekanan perasaan dan meningkatkan sistem pertahanan badan.

Jom kita baca testimonial si kurus yang telah mencuba set weight gain ini.


                               Kawasan COD : Bangi - UKM -Kajang - Salak Tinggi - Sepang - Nilai


CALL/SMS/WHATSAPP : 019-3472585

FB Fanpage : Kedai Vitamin Ku

**Sila hubungi saya untuk mendapatkan senarai harga untuk produk2 di atas

Masalah Hormon Tidak Seimbang Dan Simptom Yang Patut Anda Ketahui

Hormon adalah bahan kimia yang bertindak sebagai messenger dalam tubuh anda. Hormon dihasilkan di dalam kelenjar endokrin, ia bergerak sep...