Master Coordinators Celebration Masters Nor Azrin Dan Noor Azmie

Assalamualaikum wbt.

Apabila saya menyebut MasCel mungkin ramai yang tidak pernah mendengar perkataan tersebut. Tapi bagi kami SID Shaklee acapkali mendengar perkataan tersebut. Kami gembira sekali apabila MasCel ahli keluargaa Shaklee kami tiba. Tidak kiralah MasCel moyang, nenek, emak ataupun adik-beradik, pastinya seronok sekali kerana masa inilah dapat bersua muka dengan keluarga besar Shaklee dan berpeluang beramah mesra.



Jadi hari ini saya akan bercerita serba sedikit tentang MasCel Moyang Shaklee saya iaitu Master Coordinator Celebration Masters Nor Azrin Dan Noor Azmie yang telah berlangsung pada 19 April 2014 di Pullman Putrajaya Lakeside Hotel. Ini adalah MasCel kedua yang saya hadiri setelah bergelar SID Shaklee. Kali pertama saya menghadiri MasCel adalah pada tahun lepas iaitu MasCel Masters Hadhatina dan Mohd Kamarul Bahrin (MKB) iaitu Emak Shaklee kepada Master Azrin. Terima kasih yang tak terhingga kepanda Nenny Shaklee saya iaitu Master To Be Adilah Manaf dan Fahmy Suhaimi kerana sudi membawa saya ke Mascel Masters Hadhatina dan Mohd Kamarul Bahrin (MKB).


Master Coordinator adalah rank tertinggi dalam Shaklee selepas Distributor, Supervisor, Senior supervisor, Coordinator, Senior coordinator, Key Coordinator dan Senior Key Coordinator. majlis ini ditaja sepenuhnya oleh Shaklee. Selain itu ihak Shaklee turut menaja penginapan bagi Masters yang diraikan di hotel tersebut selama 2 hari satu malam. Best kan diaraikan sebagai Master Coordinators.





Ketika MasCel, acara yang saya amat sukai ialah acara di mana masters diarak masuk ke dewan bersama-sama masters yang diraikan. Ada yang membawa anak, stroller dan membawa pasangan Masters masing-masing. ada tahun lepas saya dapati Masters Hadathina dan MKB membawa keluarga mereka ke atas pentas termasuklah ibu bapa mereka. Bangga kan kalau kita dapat bawa ibu bapa kita menaikan pentas semasa MasCel kita. So berbalik kepada MasCel Mamarin dan Master Azmie, mereka diarak masuk bagai mempelai sambil ditabur bunga-bungaan. Macam bersanding kali kedua la rasanya.



Mari saya perkenalkan di sini (gambar di bawah) nenek moyang saya, mungkin boleh kata my great, great grandfather and grandmother. Dari kiri berbaju merah, manis sekali dan humble sekali orangnya moyang saya Master Lyna Noh, di sebelahnya moyang saya Master Hadhatina MKB, di sebelahnya Master Arzrin (moyang saya juga). Master Azmie, diikut Master Mohd Kamarul Bahrin dan Master Zainul Anuar. GAmbar ini memberi seribu erti apabila saya melihatnya. Terbayang bahawa mereka-merka yang hebat ini mendedikasikan sepenuhnya bisnes ini untuk anak-anak mereka. Itulah yang kebanyakan ibu-ibu dan bapa-bapa yang menjalankan biz Shaklee lakukan. Mereka buat sehabis baik biz ini khas untuk anak-anak mereka.



Another part of the MasCel yang sentiasa saya tunggu-tunggu adalah ucapan MamaRin yang merupakan perkongsian yang sangat berharga. Dalam masa duk denganar sharing MamaRin ni saya pasti semua duk terbayang situasi masing-masing ketika menyampaikan ucapan MasCel nanti..InsyaAllah..Aaminnnn..


Nak letak jugak :)..cute sekali Poster MasCel diorang kan..awal2 lagi semasa Mamarin merancang tarikh, dia memberitahu MasCel ini adalah MasCel kita bersama. Jelas terlihat di situ keikhlasan MamaRin dalam memberi guidance kepada anak-anak Shakleenya..Semoga MamaRin sekeluar dimurahkan rezeki dah dirahmati Allah sentiasa.

Ini pula gambar saya dan Nenny Shaklee saya Master to be Adilah Manaf bersama dengan Master Azrin (yang diraikan).






16 comments:

  1. Wah ada master moyang lagi...besar keluarga Shaklee ni..Tahniah syza..

    ReplyDelete
  2. Thanks keluarga syaklee kami memang besar..

    ReplyDelete
  3. orangnya kecik molek jer...tapi semangat juang sangat tinggi. tahniah.

    ReplyDelete
  4. Semoga tercapai cita2 kita untuk bergelar Master jugak nanti.. Aminnn :D

    ReplyDelete
  5. wahh...as a distributor mesti best kalau dapat pergi event2 besar macam nie..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
    Replies
    1. Best..lagi best event2 shaklee ni boleh bawa seisi keluarga

      Delete
  6. Seronok bila tengok orang berjaya. Insya Allah, your turn akan sampai juga.

    ReplyDelete
  7. Kena usaha gigih nak jadi master nih.

    ReplyDelete
  8. baru kali ni jumpa ungkapan master moyang
    hehe
    tahniah dan selamat maju jaya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul ni..ni baru moyang, belum jumpa moyang kepada moyang saya.tapi mereka ni tersaaangat muda..young, energetic n success ;)

      Delete
  9. itulah pelik tapi harap bagi cetusan semangat untuk pengedarnya

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...