Master Coordinators Celebration Masters Nor Azrin Dan Noor Azmie

April 28, 2014 16 Comments A+ a-

Assalamualaikum wbt.

Apabila saya menyebut MasCel mungkin ramai yang tidak pernah mendengar perkataan tersebut. Tapi bagi kami SID Shaklee acapkali mendengar perkataan tersebut. Kami gembira sekali apabila MasCel ahli keluargaa Shaklee kami tiba. Tidak kiralah MasCel moyang, nenek, emak ataupun adik-beradik, pastinya seronok sekali kerana masa inilah dapat bersua muka dengan keluarga besar Shaklee dan berpeluang beramah mesra.



Jadi hari ini saya akan bercerita serba sedikit tentang MasCel Moyang Shaklee saya iaitu Master Coordinator Celebration Masters Nor Azrin Dan Noor Azmie yang telah berlangsung pada 19 April 2014 di Pullman Putrajaya Lakeside Hotel. Ini adalah MasCel kedua yang saya hadiri setelah bergelar SID Shaklee. Kali pertama saya menghadiri MasCel adalah pada tahun lepas iaitu MasCel Masters Hadhatina dan Mohd Kamarul Bahrin (MKB) iaitu Emak Shaklee kepada Master Azrin. Terima kasih yang tak terhingga kepanda Nenny Shaklee saya iaitu Master To Be Adilah Manaf dan Fahmy Suhaimi kerana sudi membawa saya ke Mascel Masters Hadhatina dan Mohd Kamarul Bahrin (MKB).


Master Coordinator adalah rank tertinggi dalam Shaklee selepas Distributor, Supervisor, Senior supervisor, Coordinator, Senior coordinator, Key Coordinator dan Senior Key Coordinator. majlis ini ditaja sepenuhnya oleh Shaklee. Selain itu ihak Shaklee turut menaja penginapan bagi Masters yang diraikan di hotel tersebut selama 2 hari satu malam. Best kan diaraikan sebagai Master Coordinators.





Ketika MasCel, acara yang saya amat sukai ialah acara di mana masters diarak masuk ke dewan bersama-sama masters yang diraikan. Ada yang membawa anak, stroller dan membawa pasangan Masters masing-masing. ada tahun lepas saya dapati Masters Hadathina dan MKB membawa keluarga mereka ke atas pentas termasuklah ibu bapa mereka. Bangga kan kalau kita dapat bawa ibu bapa kita menaikan pentas semasa MasCel kita. So berbalik kepada MasCel Mamarin dan Master Azmie, mereka diarak masuk bagai mempelai sambil ditabur bunga-bungaan. Macam bersanding kali kedua la rasanya.



Mari saya perkenalkan di sini (gambar di bawah) nenek moyang saya, mungkin boleh kata my great, great grandfather and grandmother. Dari kiri berbaju merah, manis sekali dan humble sekali orangnya moyang saya Master Lyna Noh, di sebelahnya moyang saya Master Hadhatina MKB, di sebelahnya Master Arzrin (moyang saya juga). Master Azmie, diikut Master Mohd Kamarul Bahrin dan Master Zainul Anuar. GAmbar ini memberi seribu erti apabila saya melihatnya. Terbayang bahawa mereka-merka yang hebat ini mendedikasikan sepenuhnya bisnes ini untuk anak-anak mereka. Itulah yang kebanyakan ibu-ibu dan bapa-bapa yang menjalankan biz Shaklee lakukan. Mereka buat sehabis baik biz ini khas untuk anak-anak mereka.



Another part of the MasCel yang sentiasa saya tunggu-tunggu adalah ucapan MamaRin yang merupakan perkongsian yang sangat berharga. Dalam masa duk denganar sharing MamaRin ni saya pasti semua duk terbayang situasi masing-masing ketika menyampaikan ucapan MasCel nanti..InsyaAllah..Aaminnnn..


Nak letak jugak :)..cute sekali Poster MasCel diorang kan..awal2 lagi semasa Mamarin merancang tarikh, dia memberitahu MasCel ini adalah MasCel kita bersama. Jelas terlihat di situ keikhlasan MamaRin dalam memberi guidance kepada anak-anak Shakleenya..Semoga MamaRin sekeluar dimurahkan rezeki dah dirahmati Allah sentiasa.

Ini pula gambar saya dan Nenny Shaklee saya Master to be Adilah Manaf bersama dengan Master Azrin (yang diraikan).






16 comments

Write comments
RDZ Z
AUTHOR
April 28, 2014 at 3:16 AM delete

Wah ada master moyang lagi...besar keluarga Shaklee ni..Tahniah syza..

Reply
avatar
April 28, 2014 at 7:00 AM delete

Thanks keluarga syaklee kami memang besar..

Reply
avatar
Ema Johari
AUTHOR
April 28, 2014 at 9:02 PM delete

orangnya kecik molek jer...tapi semangat juang sangat tinggi. tahniah.

Reply
avatar
Myra Jay
AUTHOR
April 29, 2014 at 1:17 AM delete

Semoga tercapai cita2 kita untuk bergelar Master jugak nanti.. Aminnn :D

Reply
avatar
Azlan Strider
AUTHOR
April 29, 2014 at 8:39 AM delete

wahh...as a distributor mesti best kalau dapat pergi event2 besar macam nie..hehehe

Regards,
-Strider-

Reply
avatar
Mummydearie
AUTHOR
May 1, 2014 at 8:48 PM delete

Seronok bila tengok orang berjaya. Insya Allah, your turn akan sampai juga.

Reply
avatar
Fiza Rahman
AUTHOR
May 1, 2014 at 11:24 PM delete

Kena usaha gigih nak jadi master nih.

Reply
avatar
teh ramuan
AUTHOR
May 3, 2014 at 1:19 AM delete

baru kali ni jumpa ungkapan master moyang
hehe
tahniah dan selamat maju jaya

Reply
avatar
cahaya
AUTHOR
May 4, 2014 at 2:02 AM delete

itulah pelik tapi harap bagi cetusan semangat untuk pengedarnya

Reply
avatar
May 4, 2014 at 8:47 PM delete

Betul tu size doesnt matter ;)

Reply
avatar
May 4, 2014 at 8:47 PM delete

Sama2 kita berusaha..insyaAllah

Reply
avatar
May 4, 2014 at 8:48 PM delete

Best..lagi best event2 shaklee ni boleh bawa seisi keluarga

Reply
avatar
May 4, 2014 at 8:53 PM delete

Betul ni..ni baru moyang, belum jumpa moyang kepada moyang saya.tapi mereka ni tersaaangat muda..young, energetic n success ;)

Reply
avatar

Tips Hilangkan Parut Jerawat Dengan Berkesan

Stress kan bila ada parut jerawat yang degil. Lagi-lagi yang jenis berlubang, habis lekuk-lekuk muka kita dibuatnya. Jadi saya nak share p...