Tips Atasi Paras Kolesterol Dalam Badan

April 21, 2014 0 Comments A+ a-

Kolesterol adalah masalah yang sering menyerang individu melebihi umur 40 (walaupun ia boleh menyerang mereka yang lebih muda juga). Kolesterol tinggi selalunya adalah akibat daripada diet dan pemakanan yang tidak baik selama bertahun-tahun sebelumnya dan ia bukan sahaja tidak baik untuk badan anda tetapi juga tidak baik untuk jantung anda.Sebelum Saya Kongsikan Lebih Lanjut Tentang Masalah Kolesterol, Jom Dengar Pengalaman Encik Fahmy Suhaimi Yang Pernah Mengalami Tekanan Darah Tinggi Dan Bagaimana Beliau Mengubah Cara Hidup Beliau Untuk Mengembalikan  Tekanan Darah Dan Paras Kolestrol Beliau Kepada Paras Yang NormalIa adalah salah satu daripada isu-isu kesihatan yang paling membahayakan hidup dan ia adalah penting untuk mengatasinya secepat mungkin secara efisien. Salah satu cara terbaik untuk mengawal kolesterol adalah melalui penjagaan diet anda. Jika anda mengesyaki anda mempunyai kolesterol yang tinggi, perkara terbaik untuk dilakukan ialah meminta  doktor anda melakukan ujian darah. Dia akan memberitahu tahap kolesterol anda yang tepat dan memutuskan diet yang terbaik serta rawatan yang bersesuaian untuk anda.

Jangan berfikir bahawa diet pencegahan kolesterol adalah satu kompleks. Tidak! Jauh dari itu! Ia memberi tumpuan kepada makan makanan yang mudah dalam bentuk semula jadi. Selepas beberapa minggu, anda akan mula menikmati diet baru yang sihat dan berubah kepada individu baru yang sihat dan lebih tidak obes. Semak senarai di bawah ubtuk mengetahui makanan yang patut diambil dan makanan yang tidak patu diambil untuk membantu anda mengatasi masalah kolesterol anda.


Lemak HaiwanSalah satu perkara yang paling penting untuk dikecualikan daripada diet anda (atau sekurang-kurangnya mengurangkannya secara drastik) adalah lemak tepu atau lemak haiwan. Bertukar kepada susu skim, buang lemak yang berlebihan pada daging, kurangkan pengambilan daging merah dan memilih untuk ayam. Jika anda makan daging dua kali atau tiga kali sehari, cuba untuk mengurangkan kepada hanya sekali sehari. Makan daging panggang, kambing panggang atau rendang sekali sahaja seminggu dan bukannya tetap pada setiap malam minggu. Anda juga boleh membuat perubahan yang mudah untuk menggunakan keju rendah lemak dan mengurangkan jumlah susu dalam diet anda. Soya adalah alternatif yang hebat.


Lemak BaikTerdapat beberapa lemak yang baik untuk anda dan sebenarnya boleh membantu untuk mengurangkan kolesterol. Lemak mono tak tepu (monunsaturated) dan lemak poli tak tepu (polyunsatyrated) adalah yang hebat; seperti minyak zaitun, kacang, avokado dan ikan berlemak. Cuba dapatkan satu hidangan ini setiap hari sebagai sebahagian daripada diet baru anda yang seimbang. Gunakan minyak zaitun untuk membuat salad dan memasak, taburkan kacang dan bijian pada salad dan makan ikan berlemak untuk menggantikan daging dua kali seminggu.


SeratSerat larut khusus seperti yang terdapat dalam oat, adalah dianggap baik untuk mengurangkan kolesterol dengan mencari dan membuang kolesterol LDL yang tidak baik daripada badan. Mungkin anda boleh cuba mulakan hari anda dengan bubur sebagai permulaan. Buah-buahan dan sayur-sayuran juga menambahkan pengambilan serat harian anda dan adalah penting sebagai sebahagian daripada diet baru anda yang sihat.


Sterol TumbuhanProduk hebat untuk dimasukkan ke dalam diet anda yang baru adalah makanan atau supplement dengan sterol tumbuhan ditambah kepada mereka.  Anda boleh mengambil jus buah-buahan sebagai sebahagian daripada diet harian anda. PHYTOCOL-STTM Shaklee ialah formula proprietari berasaskan bahan-bahan yang terbukti secara klinikal berkesan untuk menyekat penyerapan kolesterol dan merendahkan paras kolesterol LDL.

Keistimewaan Shaklee:


  • Rumusan beberapa jenis  fitosterol asli yang aktif daripada tumbuh-tumbuhan, buah-buahan, sayur-sayuran dan bijirin.  
  • Membekalkan 2,000 mg fitosterol tumbuhan setiap hari.
  •  Fitosterol tumbuhan telah terbukti secara klinikal mampu mengurangkan paras kolesterol LDL dalam lebih 80 kajian.
  • Membekalkan 100% nilai harian fitosterol  sepertimana disyorkan Institut Kesihatan Kebangsaan (NIH).

** Saranan NIH untuk merendahkan kolesterol: makan makanan kurang lemak tepu dan kolesterol, bersenam, kurangkan berat badan, ambil lebih banyak serat larut air, dan amalkan pengambilan 2,000 mg sterol dan stanol tumbuhan setiap hari.


Bagaimana Fitosterol bertindak?


Dengan struktur yang sama seperti kolesterol, Fitosterol akan bersaing dan mengalahkan kolesterol untuk penyerapan dalam usus. Ini bermakna bahawa semakin banyak Fitosterol yang anda ambil, maka semakin kurang kolesterol yang dapat diserap oleh tubuh dan semakin tinggi peluang anda untuk merendahkan paras kolesterol LDL anda.
Bertindak Bijaklah Hari Ini, secara Semula Jadi!


dengan SHAKLEE

Testimonial Mereka Yang Telah Mencuba Phytocol-ST


Mari kita baca testimonial ekslusif oleh Ethan Wang
"My own Phytocol-ST testimonial.
I have high LDL cholesterol problem due to my eating habit. I love "fat" and this is basically a typical Malaysian diet. In Malaysia, there are more than 6 million adults like me with high cholesterol problem.Below is lab test result for my LDL
26-Mar-14: my LDL level is 129 mg/dl which was at unhealthy level.

Then, I started to use the Phytocol-ST with 4 tablets per day (2000 mg of phytosterols). To test the result, I stopped taking OmegaGuard, Lecithin and even reduce the intake of ESP Soy Protein. My diet were very unhealthy - loaded with fat and less fiber, vegatables and fruits.
What happen after 2 months?
I tested my LDL level again on 30-May. Test result was 101 mg/dl. Total reduction of LDL level is 22%!!
So, hope you can share the Phytocol-ST with friends and families. Reduction in cholesterol may reduce the risk of heart attack, stroke, hypertension and etc.
Don't miss the Buy 6 Free 1 promotion during the National Conference. Even, if you don't plan to buy the promotion just go to buy 1 to 2 bottles to try out this amazing product."
Kawasan COD : Bangi - UKM -Kajang- Salak Tinggi -Sepang - Nilai


CALL/SMS/WHATSAPP : 019-3472585


FB Fanpage : Kedai Vitamin Ku


Masalah Hormon Tidak Seimbang Dan Simptom Yang Patut Anda Ketahui

Hormon adalah bahan kimia yang bertindak sebagai messenger dalam tubuh anda. Hormon dihasilkan di dalam kelenjar endokrin, ia bergerak sep...