Kelebihan Berdaftar Sebagai Ahli Shaklee

July 23, 2014 6 Comments A+ a-

Sebelum ini saya jarang mencadangkan kepada pelanggan saya untuk berdaftar sebagai ahli. Saya hanya akan membuka cerita kepada pelanggan yang bertanya atau pelanggan yang membuat pembelian banyak sehingga layak mendapat keahlian percuma. 

Tetapi bagi mengawal kelangsungan perniagaan Shaklee, mulai 1 April 2014; Shaklee telah mengeluarkan notis melarang Shaklee Independent Distributor (SID) menjual produk ahli di bawah harga retail kepada pelanggan yang tidak berdaftar sebagai ahli Shaklee. Harga ahli adalah ekslusif untuk pelanggan yang berdaftar sebagai ahli Shaklee sahaja. Jadi apabila saya mendapat pertanyaan tentang harga ahli, saya akan mencadangkan pelanggan tersebut supaya mengambil langkah bijak dengan berdaftar sebagai ahli Shaklee.


Sebelum Saya Kongsikan Lebih Lanjut Tentang Kelebihan Berdaftar Sebagai Ahli Shaklee, Jom Tonton Apa Yang Best Sangat Dengan Group Shaklee Kami
Apakah Kelebihan Berdaftar Sebagai Ahli / Pengedar Shaklee?


Jawapannya mudah dan ringkas. Anda dapat membeli Shaklee dengan harga ahli. Bunyinya seperti tidaklah terlalu best kan. Tetapi jika difikirkan harga ahli adalah harga termurah yang anda boleh dapat, jadi tidak perlulah anda merayu untuk mendapatkan diskaun. Kerana diskaun yang diberi belum tentu serendah harga ahli, anda jimat 15-20% dari harga runcit

Selain itu, setelah berdaftar anda akan diberikan ID Shaklee di mana setiap pembelian anda akan dilakukan di bawah ID tersebut. Dengan kata lainnya anda akan mengumpul points daripda setiap pembelian anda. Points tersebut yang telah memenuhi syarat akan ditukarkan dalam bentuk bonus RM yang akan dikreditkan ke akaun anda atau melalui cheque.

Lain-lain Faedah Tambahan:

  1. Anda boleh menggunakan sistem online yang mudah di http://www.shaklee2u.com.
  2. Anda boleh berniaga secara dropship (jika minat berniaga), kerana Shaklee akan menguruskan semua penghantaran terus kepada pelanggan anda. Anda tidak perlu ke Branch Shaklee ataupun pejabat pos. Mudah kan?
  3. Anda boleh menggunakan sistem e-Sell iaitu pelanggan boleh membeli terus secara online tanpa perlu menghubungi anda.
  4. Anda tidak perlu membuat pembelian pada jumlah tertentu untuk maintain keahlian.
  5. Anda tidak perlu ada downline untuk mendapatkan hasil kerana, bonus Shaklee adalah 100% usaha anda sendiri.

Cara Untuk Mendaftar Sebagai Ahli / Pengedar Shaklee


Terdapat 2 cara yang mudah untuk berdaftar sebagai ahli. Ianya terpulang kepada anda dan bajet anda. 

1. Membayar Registration Fee

Sebenarnya Berdaftar sebagai ahli / pengedar Shaklee tidak memerlukan modal yang besar. Registration fee adalah RM65 sahaja untuk seumur hidup. Ini adalah pendaftaran secara online dan RM10 perlu ditambah untuk penghantaran member kit oleh pihak Shaklee (RM20 untuk Sabah dan Sarawak).

Member Kit Shaklee


2. Free Membership (Pembelian 200UV)

Bagi anda yang mempunyai bajet lebih atau anda telah mengumpulkan pembelian bersama rakan-rakan dan saudara-mara, ini adalah pilihan terbaik. Anda layak mendapat Keahlian Percuma sekiranya anda ingin membuat pembelian sekurang-kurangnya 200UV. Ya percuma!! Bermakna anda tidak perlu membayar Registration Fee sebanyak Rm65 itu.Anggaran bajet untuk pilihan ini adalah Rm650++. Mungkin kurang dan mungkin lebih asalkan point UV yang mencecah 200UV. Satu lagi kebaikan pilihan ini adalah, anda akan mendapat bonus bulan pertama sebanyak RM30++..Bermakna anda mengeluarkan modal RM650++. Anda jimat RM65 (keahlian), anda dapat bonus RM30++ dan anda dapat untung runcit sekiranya anda membeli barangan tersebut untuk tujuan bisnes.

Anda sudah jimat sebanyak RM100++ untuk pilihan ini.

Cadangan pembelian yang biasanya saya sarankan kepada customer yang mahukan keahlian percuma:

  1. Beli 2 botol VIVIX = 236UV
  2. Beli 3 kotal Collagen Powder = 222UV
  3. Beli 6 canister ESP = 234UV (saya suka option ini kerana saya pengguna tegar ESP dan ianya adalah hot item dan mudah untuk dijual)
  4. Mana-mana kombnasi pembelian yang melibatkan 200UV dan lebih

**Kos penghantaran adalah flat rate tanpa mengira berapa banyak anda beli. 1 item atau 10 item. Caj RM10 utk Semenanjung, RM20 untuk Sabah/Sarawak 
***Jika nak jimat kos penghantaran ini, anda perlu membuat pembelian dengan nilai lebih RM800Details yang diperlukan untuk daftar ahli: 1. Nama penuh 2. No ic 3. Nama penuh suami dan no ic suami 4. Alamat surat menyurat 5. Alamat penghantaran (jika tidak sama seperti di atas) 6. Nombor akaun bank dan nama bank (cth:12345678910/cimb) 7. Alamat emel

Bagi yang ingin pergi sendiri ke Branch Shaklee untuk mendaftar anda hanya perlu membeli Borang Pendaftaran di kaunter dengan harga RM3. Isikan maklumat yang diperlukan beserta ID saya 882869 (Fatimah Azzahra Ismail) sebagai penaja anda. Bayar RM65 sebagai registration fee atau membuat pembelian 200UV untuk free membership. Anda akan dibekalkan dengan member kit Shaklee untuk dibawa pulang.

Buatlah pilihan bijak dan hubungi saya di 019-3472585 untuk sebarang pertanyaan.

Jika anda seorang yang serius ingin menjadikan Shaklee sebagai salah satu pendapatan anda, bermulalah hari in. Daftarlah bersama saya, InsyaAllah saya akan coaching anda untuk sama-sama berjaya dalam bisnes ini. Anda juga berpeluang menyertai group-group di bawah sifu-sifu hebat Shaklee. InsyaAllah anda pasti tidak ketinggalan melalui perkongsian info dan ilmu dari kami.


Sebelum saya akhiri entry saya ini mari saya kongsikan  kenapa bila saya mula dengan Shaklee saya tidak lagi mendang ke belakang.

JOM DENGAR APAKAH KELEBIHAN YANG AKAN ANDA PEROLEHI JIKA BERDAFTAR SEBAGAI AHLI SHAKLEE
PERKONGSIAN PENGALAMAN - BAGAIMANA SAYA BERJAYA MENJANA PENDAPATAN TETAP DENGAN SHAKLEE


Shaklee Memberi Nilai Dalam Hidup Saya. Dan Kini Saya Ingin Bantu Menambah Nilai Hidup AndaHubungi saya untuk sebarang pertanyaan dan kemusykilanJangan ragu-ragu untuk menghubungi saya.

Saya benar-benar ingin membantu anda :)
Zara Ismail (ID : 882869)

Whatsapp/Call/SMS : 012-3462585

Email : fatimahazzahra05@yahoo.com

FB Fanpage : Kedai Vitamin Ku

Kawasan COD : Bangi - Kajang - Salak Tinggi - Sepang - Nilai

6 comments

Write comments
cahaya
AUTHOR
July 24, 2014 at 2:00 AM delete

kalau kita berminat boleh sertaikan punya sambil on line jana rm ya tak

Reply
avatar
cahaya
AUTHOR
July 24, 2014 at 2:03 AM delete

balik kg wajib bawa stok ya sis boleh promote dekat mmber sanak saudara.raya mana tahun ni?

sis org mana?

Reply
avatar
Unknown
AUTHOR
July 24, 2014 at 4:16 AM delete

Raya kat pahang, suri..pastu raya kat klang pulak belah husband.suri raya mana taun ni?yup stock wajib bawa standby hihi

Reply
avatar
July 30, 2014 at 3:41 AM delete

satu peluang bisnes..bagus info ini untuk mereka yang inginkan pendapatan tambahan

Entri terbaru saya dalam Blog Hero Borneo

Reply
avatar
eijah
AUTHOR
March 21, 2015 at 10:32 PM delete

Yeah!!grouop yg terbaik di bawah group zaa!!!yg pasti mereka semua mmg hebat!!!

Reply
avatar

Masalah Hormon Tidak Seimbang Dan Simptom Yang Patut Anda Ketahui

Hormon adalah bahan kimia yang bertindak sebagai messenger dalam tubuh anda. Hormon dihasilkan di dalam kelenjar endokrin, ia bergerak sep...