5 Tips Perniagaan Online Yang Patut Anda Cuba

December 01, 2016 1 Comments A+ a-

Di zaman IT ini ada banyak cara untuk anda memasarkan atau memperkenalkan perniagaan anda. Tetapi untuk kaedah pemasaran, adalah agak sukar terutamanya apabila anda menjalankan perniagaan kecil-kecilan atau sederhana dengan bajet yang kecil dan sumber yang terhad. Cara pengiklanan tradisional cetakan poster, pengiklanan digital atau iklan di media cetak memerlukan modal yang tinggi. Walaupun anda ada pilihan lain seperti pemasaran media sosial yang percuma, walaupun anda hanya perlu menghabiskan sedikit masa untuk melakukannya.

Jadi pengiklanan manakah yang terbaik untuk perniagaan anda yang kecil ataupun sederhana? Kebanyakan pemilik perniagaan dan pakar penasihat perniagaan mencadangkan senarai berikut untuk anda mengiklankan bisnes anda.


1. Blog MarketingSalah satu teknik pemasaran terbaik adalah berblog. Rasanya ramai yang sudah sedia maklum tentang ini. Menulis di blog anda sekurang-kurangnya dua kali seminggu boleh meningkatkan keupayaan laman web anda untuk mudah ditemui search engine seperti Google, Yahoo dan Bing. Semakin kerap anda menulis artikel, semakin banyak trafik di laman web anda akan dapat dari search engine yang saya nyatakan di atas. Jika setiap posting blog anda diakhiri dengan "call-to-action", anda mungkin akan mula generate sales dari blog anda. 


2. Manfaatkan Media SosialDaripada bermacam-macam media sosial yang wujud hari ini, pilih satu atau dua platform yang paling banyak disertai oleh pelanggan, prospek dan bussiness leader seperti Facebook, LinkedIn, Twitter, dan Google. Mula bina kredibiliti anda di sana, berkongsi posting untuk menampakkan kehadiran anda, bina jaringan dan sertai perbincangan dan bersosial . Pastikan anda sentiasa posting untuk menampakkan kewujudan anda, dan yang paling penting pastikan content anda bermanfaat untuk audience anda.


3. Bina Facebook Page dan Gunakan Facebook AdsFacebook adalah salah satu marketing tools yang paling penting untuk mana-mana perniagaan, terutamanya perniagaan kecil. Lebih banyak pengguna berinteraksi dengan fanpage, semakin besar kemungkinan rakan-rakan mereka untuk melihat, meningkatkan kesedaran."

Facebook Ads juga adalah satu tool yang sangat bagus, tetapi anda mungkin perlu mengeluarkan sedikit modal berdasarkan bagaimana anda mahu iklan anda dilihat oleh umum. Iklan muncul betul-betul di news feed supaya audience tidak terlepas pandang. Ia amat berkesan dan menjimatkan berbanding pengiklanan melalui percetakan. Paling menarik, anda boleh memilih audience iklan anda supaya mereka yang melihat iklan   adalah individu yang paling mungkin tertarik dngan iklan anda. Anda boleh memaparkan iklan anda sebelum dan semasa makan tengah hari dan makan malam. Dan jika kempen Facebook anda tidak mendapat keputusan yang dikehendaki, anda boleh membatalkan iklan anda pada bila-bila masa."


4. Gunakan Instagram atau Pinterest Untuk Pengiklanan VisualJika anda menjual produk yang sangat visual atau perkhidmatan, contohnya anda menjalankan bisnes berkaitan andaman, barang hiasan atau makanan, anda perlu kerap menghantar imej di Pinterest dan / atau Instagram. Posting adalah percuma dan kedua-dua platform mempunyai pengikut yang ramai khususnya di kalangan wanita.

Bagi barangan dan perkhidmatan khusus mensasarkan wanita berumur 18 hingga 65, sangat sesuai mengiklankan di Instagram atau Pinterest. Oleh kerana wanita sememangnya lebih sukakan visual berbanding lelaki apabila shopping online. " A picture really does speak 1000 words". Intagram adalah seperti kedai maya. Pelanggan atau prospek anda boleh melihat kesemua gambar produk andaPotensi pelanggan boleh menatal melalui koleksi anda gambar dan melihat dengan siapa mereka sokongan," kata beliau. "Mereka membuat sambungan dengan anda sebagai orang, bukan hanya seorang pemilik perniagaan. Ia amat jarang berlaku bahawa saya memberi sekeping barang kemas yang tidak menjual dalam beberapa minit."


5. Mengadakan WebinarWebinar adalah web seminar. Gunakan webinar penerangan tentang produk yang memerlukan pelanggan melihat anda membuat demonstrasi. Webinar juga berbentuk interaktif yang mana audience boleh berinteraksi dan bertanyakan soalan. Jadi anda dapat mengenalpast potontial customer dan menjawab segala persoalan pelanggan dengan komunikasi 2 hala. Pastikan webinar anda menagandungi content yang berguna dan relevan untuk audience atau kumpulan sasaran anda. Webinar juga harus diatur dengan baik dan dihoskan oleh seseorang yang berpengalaman dengan webinar.

Yang pasti webinar adalah jauh menjimatkan kerana anda tidak perlu mengambil kira kos bilik seminar, refreshment dan pengangkutan. Audience anda juga tidak menghabiskan banyak masa dan wang untuk berkumpul di tempat seminar. Mereka boleh menyertai webinar sambil berehat di rumah masing-masing bersama keluar mereka. Webinar juga boleh dijadikan tool untuk anda berkongsi info dengan rakan bisnes atau potential biz partner.

Apapun marketing tools ataupun media sosial yang anda gunakan untuk berbisnes, pastikan anda memberikan komitment 100%. Kerana kejayaan sesuatu bisnes itu tidak boleh tidak sangat bergantung kepada usaha anda.


Sertai Kami


Kami mengalu-ngalukan anda menyertai kami sebagai Shaklee Independent Distributors. Jana pendapatan tambahan secara part time atau full time dengan Shaklee. Anda bina empayar perniagaan anda sendiri dengan sumber yang telah tersedia untuk anda. Ianya selamat, berkesan dan semulajadi. Telah melalui lebih 80, 000 ujian kualiti, terutamanya ke atas bahan terlarang yang biasa digunakan dalam produk lain. Satu-satunya produk yang telah menjalani landmark study.

Kelebihan Berdaftar Dengan Kami1. Sebagai Shaklee Independent Distributor anda mendapat diskaun 15-20% dari harga runcit untuk belian anda. Anda ada akses ke sistem online untuk memudahkan anda membuat pesanan dan mengetahui info-info penting dari pihak pengurusan Shaklee. Anda juga akan mendapat info tentang promosi khas dan promosi bulanan Shaklee, khas untuk ahli-ahli Shaklee sahaja.

2. Anda boleh mendapatkan stock secara terus dari kami beserta konsultasi premium.

3. Bagi anda yang serius ingin menjana pendapatan dengan Shaklee, kami mengadakan bimbingan untuk Cara Marketing Online melalui Blog, Facebook dan Instagram, Rahsia Berjaya Dalam Bisnes Online, Product Knowledge, Teknik Close Sale, Teknik Konsultasi Pelanggan dan Aspek Teknikal Dalam Mengendalikan Blog, FB dan Instagram.

4. Kami beri anda Akses untuk menyertai group rahsia kami di Facebook, Whatsapp dan Telegram. Di dalam group ini kami kongsikan cara berbisnes, tools untuk promosi bisnes dan segala ilmu yang anda perlukan untuk mulakan bisnes anda.

5. Kami menyediakan cara yang mudah dan fleksibel untuk coaching iaitu melalu Whatsapp, Telegram dan Webinar. Anda tidak perlu meninggalkan "comfort of your home" untuk menyertai kelas online kami. Jimat masa, tenaga dan wang anda dan kami. Hanya perlukan jaringan internet dan telefon pintar anda boleh menyertai kelas interaktif kami dengan two way conversation sambil melipat baju atau melayan anak-anak di rumah. Best kan?

6. Selain itu kami sentiasa mengalu-ngalukan anda yang memerlukan personal coaching, untuk sama-sama sit down dan berbincang dengan kami. Kami juga mengadakan kelas secara berkumpulan dari masa ke semasa atas permintaan dan keperluan organisai kami. Selain itu anda berpeluang menyertai kelas-kelas Shaklee antaranya ialah Bengkel Nutrisi dan juga Health and Wellness Talk (Percuma) yang diadakan setiap bulan di beberapa lokasi berhampiran anda.

Sebelum saya akhiri entry saya ini mari saya kongsikan  kenapa bila saya mula dengan Shaklee saya tidak lagi mendang ke belakang.

JOM DENGAR APAKAH KELEBIHAN YANG AKAN ANDA PEROLEHI JIKA BERDAFTAR SEBAGAI AHLI SHAKLEE
PERKONGSIAN PENGALAMAN - BAGAIMANA SAYA BERJAYA MENJANA PENDAPATAN TETAP DENGAN SHAKLEE


Shaklee Memberi Nilai Dalam Hidup Saya. Dan Kini Saya Ingin Bantu Menambah Nilai Hidup Anda
Hubungi saya untuk sebarang pertanyaan dan kemusykilan
Jangan ragu-ragu untuk menghubungi saya.

Saya benar-benar ingin membantu anda :)

Zara Ismail (ID : 882869)

Whatsapp/Call/SMS : 012-3462585

Email : fatimahazzahra05@yahoo.com

FB Fanpage : Kedai Vitamin Ku

Kawasan COD : Bangi - Kajang - Salak Tinggi - Sepang - Nilai
1 comments:

Write comments
Unknown
AUTHOR
March 19, 2017 at 10:10 PM delete

Memang best lah menyertai bisnes Shaklee ni

Reply
avatar

Masalah Hormon Tidak Seimbang Dan Simptom Yang Patut Anda Ketahui

Hormon adalah bahan kimia yang bertindak sebagai messenger dalam tubuh anda. Hormon dihasilkan di dalam kelenjar endokrin, ia bergerak sep...