Bagaimana Mengelakkan Pospartum Depression Atau Meroyan Semasa Berpantang

Pospartum depression atau meroyan ni kalau dulu dikatakan sangat jarang berlaku..kira2 1 daripada 10 wanita mengalaminya..tapi sekarang meroyan semakin kerap berlaku, terjadi kepada 1 daripada 4 wanita..ini mungkin berlaku kerana faktor persekitaran dan faktor sosial.semakin ramai ibu2 yang berkerjaya dan terpaksa mencari pendapatan untuk menyara kehidupan..ibu2 ni mungkin stress, sedang berpantang pun nak fikir macam2 dia nak uruskan..nak uruskan anak2 lagi kan..



Selain daripada sibuk menguruskan baby baru, ibu2 perlu juga perlu mementingkan penjagaan dan kesihatan dirinya. Cuba dapatkan tidur dan rehat secukupnya. Selain tu ibu2 perlu menjaga pemakanan dan mengambil nutrien yang diperlukan untuk keperluan ibu dan bayi yg disusukan. Ini untuk memastikan ibu2 bertenaga sepanjang berpantang, sistem imun tiptop dan sentiasa sihat.
Pengalaman saya sendiri berpantang ketiga-tiga anak alhamdulillah sihat-sihat je..cuma masa first baby tu lemah sikit sebab berpantang czer..masa anak kedua pulak hb low sampai terpaksa warded 2 hari..masa anak ketiga alhamdulillah, dah mula ambil set kehamilan shaklee terus sampai berpantang, menyusu dan sampailah sekarang..warded juga 5 hari sebab baby G6PD deficiency..tapi alhamdulillah sihat dan cergas je..lagi pulak baby Rafeef G6PD deficiency, so memang tak boleh ambil jamu2 ni, alternatifnya saya ambil set berpantang Shaklee sepenuhnya..alhamdulillah memang sihat dan cergas, siap berulang alik ke nursery menyusukan baby..macam terlupa pulak baru sehari dua lepas bersalin maknye..
Bagi yang berminat nak cuba set berpantang Shaklee boleh study dulu kebaikan dan fungsi set bepantang Shaklee seperti di bawah..



Esp - membekalkan tenaga yang berpanjangan dan kenyang lebih lama..protein dalam ESP membantu penyembuhan luka dengan menggalakkan pembentukan sel-sel baru
Alfalfa - milk booster, untuk detox dan membersihkan toksin dalam darah
Bcomplex - mengurangkan stress dan kesakitan berpantang, bantu pembentukan sel baru, elakkan kemurungan dan pospartum depression
Vita C - cepatkan penyembuhan luka dan kembalikan dan meningkatkan imunisasi badan..kuatkan imun baby yang menyusu
Vitalea - sumber iron dan mengelakkan anemia, kembalikan sel darah merah yg banyak hilang semasa bersalin
Ostematrix - mengelakkan sembelit dan memberi sumber tambahan kalsium yg telah hilang semasa proses mengandung, bersalin dan menyusu. membantu tidur lebih berkualiti untuk mendapatkan rehat secukupnya
Omega - meningkatkan daya ingatan dan proses pemecahan lemak atau darah beku.melancarkan bengkak susu dan memanaskan badan semasa berpantang (sebagai ganti jamu)
Nak lagi best boleh add on Vivix Shaklee terutanya yang berpantang czer tu..selain memberi extra energy untuk ibu berpantang, boleh membantu penyembuhan luka bersalin samaada normal atau czer..speed up recovery dari proses bersalin ..
Tanya saya untuk info lanjut👇👇👇
Your Trusted SID
 019-3472585
🎥 ig @wellnesswithzara
💻 www.zaraismail.com









Jangan ragu-ragu untuk menghubungi saya.

Saya benar-benar ingin membantu anda:




Kawasan COD : Bangi - Kajang - Salak Tinggi - Sepang - Nilai


CALL/SMS/WHATSAPP : 019-3472585



FB Fanpage : Kedai Vitamin Ku

2 comments:

  1. saya sedang berpantang, minta dijauhkanlah hendaknya dari depression ni

    ReplyDelete
  2. Bahaya sungguh meroyan ni, Nauzubillah

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...